marlouk-profiel

oprichtster Marlouk van Gooswilligen

Het was in de jaren 80 dat de ouders van oprichtster Marlouk van Gooswilligen, beide arts, naar Nepal vertrokken om daar de westerse gezondheidszorg naar Nepal te brengen. Nu 20 jaar later staat zij, met stichting Jadana, voor een tegenovergestelde missie; de traditionele inheemse kennis uit Nepal naar de Westerse gezondheidszorg brengen.

Door haar vele reizen in Nepal, specifiek naar de geïsoleerde buitengebieden van het Himalayagebergte, voelde zij zich steeds meer verbonden met de mensen daar. De aanwezigheid van de rijkdom van het Nepalese erfgoed en de inheemse kennis van de sjamanen die daar leven inspireerde haar om de kloof tussen twee verschillende werelden te verkleinen en stichting Jadana op te richten.

Haar expertise als westerse sjamaan en haar vertrouwdheid en diepe verbondenheid met de Nepalese cultuur en daarnaast haar psychologische ervaring door haar vak als therapeut maakt dat zij hiervoor uitermate geschikt is. Zie haar praktijk website www.moonheart.nl

Haar missie is het behouden en integreren van inheemse kennis en traditionele culturen door middel van verbinding te leggen tussen de traditionele gezondheidszorg en westerse gezondheidszorg.

Met diepe dankbaarheid stel ik u voor aan de volgende mensen die met liefde en toewijding meewerken aan het manifesteren van de missie van Jadana:

Sjamaan Tilak Gautam

Sjamaan Tilak is een groot teacher die veel Nepalese mannen en vrouwen heeft opgeleid tot sjamaan. Tilak is inmiddels diep betrokken en actief voor de stichting. Tevens verzorgt hij de teachings van Marlouk waarin hij haar het Nepalees sjamanisme leert waardoor zij de twee werelden kan samenbrengen; de westerse gezondheidszorg en inheemse kennis in Nepal.

Schermafbeelding 2019-04-12 om 15.15.47

Niroj Nepal

Niroj is een medisch assistent op de buitenpost Solambu. Een jonge man die betrokken is bij de zorg voor de traditionele mensen in de community. Hij ziet het als zijn missie om de gezondheidszorg in de geïsoleerde buitengebieden te verbeteren en ondersteunt Jadana in het samen brengen van de twee verschillende werelden. Het is het tweede jaar dat hij op de buitenpost werkt en gaat een keer per half jaar terug naar zijn vrouw in Kathmandu. Sinds een half jaar is er wifi op de buitenpost, zijn dankbaarheid is groot. Het missen van zijn geliefde is hierdoor iets minder zwaar geworden. Zijn kracht is dat hij openstaat voor contacten met de mensen in de community, hij loopt met regelmaat de vallei in om mensen te bezoeken.

Schermafbeelding 2019-04-12 om 15.20.37

Pemba Sherpa

Pemba zit in het bestuur van Jadana. Hij is Nepalees en woont sinds 12 jaar in Nederland. 
Hij is diep betrokken bij de stichting. Door zijn Nepalese achtergrond en zijn leven als monnik in een boeddhistisch klooster van zijn 8e tot zijn 18e jaar maakt dat Pemba een bijzondere betrokkenheid heeft bij de Stichting. Zijn integriteit, wijsheid en compassie stelt hem instaat om in zijn contacten die hij maakt met mensen een diep vertrouwen te creëren waardoor de gesprekken direct de essentie aanraken. Zijn aanwezigheid tijdens de werkreizen in Nepal is dan ook van grote waarde.

Schermafbeelding 2019-04-12 om 15.20.54

Briksha Giri

Briksha is lab assistent op de buitenpost Solambu. Ze werkt sinds januari 2018 op de buitenpost. Haar rust en liefde voor de mensen in de community zorgt dat de mensen zich beter voelen als ze de buitenpost bezoeken. Haar bewuste kijk op het Nepalees erfgoed maakt dat er mooie gesprekken ontstaan op de buitenpost. Het samenbrengen van twee werelden vindt zij dan ook van grote waarde.

Schermafbeelding 2019-04-12 om 15.21.06

Syam Shrestha

Syam komt uit Solambu en is kok op de buitenpost Solambu. Zijn grootvader was ook sjamaan en had honderden patiënten. Hij kreeg daardoor veel mee over de inheemse kennis en medicinale kruiden die ingezet worden voor genezing. Hij voelt zich daarom diep verbonden met de stichting en is actief in het organiseren van bijeenkomsten en het uitnodigen van sjamanen voor de stichting. Zijn familie woont 3,5 uur lopen vanaf de buitenpost. Hij bezoekt ze een keer per jaar.

Schermafbeelding 2019-04-12 om 15.15.35

Sjamaan Sher Bdr Younjan

Sher is sjamaan in Solambu. Toen hij 8 jaar was overleed zijn grootvader, een bekende sjamaan in die streek, en kreeg hij zijn Sjamanistische krachten. Vele jaren lang had hij verschillende teachers die hem de vaardigheden aanleerden om een zuivere sjamaan te worden. Vanaf zijn jonge jaren hielp hij mensen genezen en nog steeds is hij actief. Hij is blij met de komst van de buitenpost omdat hij het daardoor iets rustiger aan kan doen. Sher is een man met een open hart en blij dat zijn wijsheid en sjamanistische kennis wordt gewaardeerd door Jadana. Hij werkt met grote toewijding mee aan het project.

Max van de Meer

Max is voorzitter van het bestuur van Jadana. Max is de sparring-partner van de oprichtster Marlouk van Gooswilligen. Door zijn aanwezige kracht van verstilling en actief luisterend vermogen is hij instaat om objectief advies te geven aan de stichting. Het maakt dat de stichting zich kan verbinden met haar diepste missie, dienstbaar zijn aan zorg. Daarnaast is Max financieel adviseur van de stichting.

©[2019] stichting Jadana foto credits: Maes Sloot & webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Log in with your credentials

Forgot your details?